Budgetvriendelijke catering ideeën voor je event

Je wil graag een event organiseren, maar helaas heb je niet veel geld te besteden. Geen paniek: we helpen je graag uit de brand met enkele budgetvriendelijke catering ideeën. Daarmee maak je van elke gelegenheid een smakelijke happening!

Uiteraard starten we met een lekker drankje. In plaats van dure champagne of sterke dranken te kopen, kan je dit aanpassen naar alcoholvrije cocktails! Die zijn niet alleen een stuk goedkoper, maar ook eenvoudig zelf te maken. Een lekker voorbeeld? Vul een glas met licht geplette framboosjes en Sprite. Voeg vervolgens een muntblaadje en een klein theelepeltje suiker toe voor extra smaak en klaar is Kees.

En voor degenen die minder gek zijn op zoete smaken, kan je gaan voor een zuurdere alcoholvrije cocktail. Pers bijvoorbeeld enkele bloedsinaasappels in een glas en meng dat met wat bruisend water. In combinatie met een anderhalve theelepel vanille-extract zorgt dat voor een heerlijke dorstlesser. Succes gegarandeerd dus!

Wat na het aperitief?

Na de eerste drankjes zullen mensen trek krijgen. Ook voor wat lekker hapjes heb je echter geen enorm budget nodig. Sterker: er bestaan veel heerlijke versnaperingen die zonder veel kosten kunnen worden gemaakt. Met een slaatje doe je bijvoorbeeld niemand kwaad. Het smaakt heerlijk en kost weinig.

Een goed recept? U vraagt, wij draaien: kook wat rijstnoedels, snijd enkele tomaten en een komkommer in kleine vierkante stukjes en voeg alles samen. Snij nadien enkele kipfilets in kleine stukjes, kook het, voeg het vlees toe aan de rijstnoedels en groenten en mix het tot een smakelijk geheel. Gebruik daarbij wat vinaigrette om alles op smaak te brengen.

Geef je toch de voorkeur aan iets anders dan een slaatje, dan zijn allerlei soorten quiche ook een goede optie. Deze kan je namelijk ook heel eenvoudig zelf maken, met bijvoorbeeld ei en broccoli of ham en kaas. Hoe dan ook, het gaat er allemaal even smakelijk in!

Ook het dessert mag natuurlijk niet ontbreken

De final touch in de vorm van een smakelijk dessert mag natuurlijk niet ontbreken. En wat is er nu lekkerder dan chocolade met verschillende soorten fruit? De vraag stellen is hem beantwoorden. Zelfs al ga je hierbij voor wat duurder fruit, het blijft goedkoop, omdat je alles in kleine stukjes snijdt.

Qua fruit kan je denken aan wat je voorbij ziet komen in fruitkasten (appels, peren, kersen, et cetera), maar uiteraard ook aan allerlei exotische smaken. Bananen, peren en appels zijn heerlijk met chocolade, maar ook aardbeien zijn een erg populaire keuze.

Afhankelijk van het seizoen en het aantal genodigden, kan je ook opteren voor chocolade ijs of zelfs een chocolade fontein.

Een ander goedkoop dessert idee is pudding. Het grootste succes bereik je met verschillende soorten pudding in kleine potjes. Maak bijvoorbeeld een chocoladepudding en leg er bovenop een klein stukje chocolade. Hetzelfde kan je doen met vanillepudding, met bovenop een klein vanillestokje in plaats van chocolade. Idem voor bananenpudding of karamelpudding. Op die manier is je pudding niet alleen mooi en smaakvol afgewerkt, maar lijkt het ook duurder.

19 Nov 2020